Borzas, sajtos burgonyás csirkefalatok rizzsel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
A bundához:
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt
3 db burgonya reszelve
Pici só
1 késhegynyi őrölt fehér bors
1,5 dl tej
2 ek finomliszt
Továbbá:
5-10 dkg körüli finomliszt
A sütéshez:
5 dl étolaj
A rizskörethez:
1 ek étolaj
1 bögre rizs
2 bögre víz

őrölt bors

*

Elkészítés:

A csirkemellet közepes darabokra szeljük fel.
Megmossuk,a vizet lecsepegtetjük.
Mind két oldalát besózzuk, borssal megszórjuk.
A bundához valókat összekeverjük.
Először lisztbe, majd a masszába forgatjuk és fedő alatt, lassú tűznél, felhevített olajban kisütjük.
A köret készítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük.
Felhevített olajon kissé felforrósítjuk, kevergetjük.
Sóval, borssal meghintjük.
A vizet felforraljuk, és ráöntjük.
Fedő alatt pároljuk, majd 200 fokra előmelegített, de lekapcsolt sütőbe betesszük, ahol szépen készre dagad a fedő alatt.

Borzas, sajtos burgonyás csirkefalatok rizzsel