Borsos tokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

CsAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg lapocka
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom

őrölt bors

*

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajban megdinsztelem, beleteszem az összezúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, és kevés vízzel felöntöm. 4-5 percig főzöm, ezután beleteszem a csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom, és gyakori kevergetés mellett összefőzöm. Fedő alatt közepes tűzön párolom, mindig csak kevés vizet adva hozzá, hogy jó szaftos legyen. Amikor megfő, főtt rizzsel vagy nokedlivel tálalom.

Borsos tokány