Borsos, mustáros szűzpecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Borsos, mustáros szűzpecsenye

Borsos, mustáros szűzpecsenye

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Sertés szűzpecsenye,
kevés só,
frissen őrölt bors ízlés szerint,
mustár,
étolaj.

*

Elkészítés:

A sertésszűzt megsózom, jó erősen megborsozom, ( ezt mindenki saját ízlésének megfelelően csinálja ) megkenem mustárral, majd étolajjal megöntve, egy napig hűtőben érlelem.
Kevés vizet öntve alá, végig fólia alatt sütöm 180 fokon, két óráig.
Szeletelni csak hidegen érdemes, mert a még meleg hús széteshet!
A sütőtálban maradt léből, száraz fehér, vagy rozé borral, tejszínnel, kevés citromlével, kitűnő mártást készíthetünk a sült mellé.
Blogbejegyzésemben ezzel is foglalkozok: http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/12/mustaros-borsos-szuzpecsenye.
html

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Borsos, mustáros szűzpecsenye