Hozzávalók:
Sertés szűzpecsenye,
kevés só,
frissen őrölt bors ízlés szerint,
mustár,
étolaj.
*
Elkészítés:
A sertésszűzt megsózom, jó erősen megborsozom, ( ezt mindenki saját ízlésének megfelelően csinálja ) megkenem mustárral, majd étolajjal megöntve, egy napig hűtőben érlelem.
Kevés vizet öntve alá, végig fólia alatt sütöm 180 fokon, két óráig.
Szeletelni csak hidegen érdemes, mert a még meleg hús széteshet!
A sütőtálban maradt léből, száraz fehér, vagy rozé borral, tejszínnel, kevés citromlével, kitűnő mártást készíthetünk a sült mellé.
Blogbejegyzésemben ezzel is foglalkozok: http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/12/mustaros-borsos-szuzpecsenye.
html


