Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő vagy 2 cs. instant élesztő
4 tojás sárgája
2-3 dl langyos tej
125 gr aludttej
1 ek só
1-2 tk bors
1 mk cukor
8-10 dkg reszelt sajt
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
A tejet a 0,5 L-es MikroKannában meglangyosítjuk. A lisztet a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe tesszük. Hozzáadjuk a borsot, sót. Amennyiben friss élesztőt használunk, azt a cukorral kis tejben felfuttatjuk. A szárított élesztőt a liszthez tesszük, nem kell felfuttatni.
A sajtot a Konyhai Malomban lereszeljük és azt is a liszthez adjuk. Ráöntjük a tejet és robotgéppel jól összedolgozzuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
A sütő tepsibe beletesszük a Szilikon Sütőlapot.
A Gyúrólapot letapasztjuk a munkafelületre úgy, hogy a munkapultot kissé bevizezzük és rásimítjuk a Gyúrólapot. Amennyiben a munkalapunk nem sima, akkor egy konyharuhát megvizezünk, leterítjük, és erre simítjuk a Gyúrólapunkat, így nem fog elcsúszni.
Mikor a tészta megkelt, a Gyúrólapra borítjuk és átgyúrjuk a tésztánkat. A Nyújtóval kinyújtjuk félujjnyi vastagságúra. Éles késsel berácsozzuk a tésztát, tojással megkenjük és a TW Fánkszaggató kisebbik részével kiszaggatjuk a pogácsákat. Szilikon Sütőlapra tesszük, és szép pirosra sütjük.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Ablakos Duplafalú Kelesztő
Gyúrólap
Nyújtó
TW Digitális Konyhamérleg
Mindent Bele
Kis Fűszeres
Konyhai Malom
Konyhaművész Mérőkancsók
Kis Salátások hozzávalókhoz
Mini Éléstár (sajttartó)
Új Generációs Konyhai Kés
TW Fánkszaggató
Kristály Cukorszóró
Szilikon Sütőlap
Szilikon Kenőecset
3,2 l-es Elegancia Tál