Borsópaprikás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Borsópaprikás

Borsópaprikás

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

étolaj,
fél kg borsó,
egy nagyobb fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma (lehet több is),
1 fej paradicsom,
1 tv paprika,
egy fél hegyes erős paprika,
kb. 1 ek. pirospaprika,
bors, majoranna, ételízesítő, só, cukor (és ha valaki jobban szereti a fűszeresebb ételeket, akkor kiegészítheti még Piros Arannyal és egy pici gulyáskrémmel)

*

Elkészítés:

A vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikákat felkockázzuk, a vöröshagymát olajon dinszteljük, majd hozzá tesszük a préselt fokhagymát, kevergetjük egy pár percig, majd hozzá tesszük a felkockázott paradicsomot, a tv paprikát és a fél hegyes erős paprikát.
Egy kis kevergetés után, mehet bele a borsó. Ha a borsó friss, egyből öntsünk hozzá egy kis vizet (nem kell, hogy teljesen elfedje), ha mirelit, akkor egy kicsit kevergessük az olajon, hagyjuk fedő alatt párolódni (de ügyeljünk arra, hogy ne égjen le), majd a pár perces párolódás után öntsük rá a vizet.
Egy kicsit hagyjuk puhulni, párolódni a borsót, aztán jöhet a fűszerezés: pirospaprika, bors, majoranna, ételízesítő, egy csipet só, és egy kicsi cukor. (Nem írom, hogy melyik fűszerből mennyit, mert „embere válogatja”, valaki jobban szereti a fűszereset, valaki kevésbé.
Én borsból 1 teáskanálnyit, a majorannából kb. 3 teáskanálnyit szoktam hozzáadni).
Ha valaki akarja, tehet még bele Piros Aranyat, meg egy mogyorónyi gulyáskrémet. Nekem bevált így!
Egy kicsit kevergessük, kóstoljuk meg, hogy kell-e még bele valami, meg, hogy a borsó megpuhult-e eléggé! Ha minden jó, akkor készen is vagyunk!
Tálalható vel, tésztával (kagylóval!!!), de szinte bármelyik köret passzol hozzá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Borsópaprikás