Hozzávalók:
friss zsenge vagy, mirelit zsenge zöldborsó: 1000 g
zsír vagy olaj: 4 dkg
liszt: : 15 dkg
tojás: 1 db
zöldpetrezselyem: 1 csomó
cukor: csipetnyi
só: csipetnyi
csont lé vagy ( 1 evőkanál ételízesítő és 1,5 l víz ): 15 dl
*
Elkészítés:
A megtisztított zöldborsót nem kell megfőzni, csak vágott zöldpetrezselyemmel zsírban megpárolni, egy kevés liszttel meghinteni, és a szükséges mennyiségű csont lével vagy vízzel felereszteni, majd felforralni. Ízlés szerint sózzuk, esetleg cukorral ízesítjük.
A zsírból és 5 dkg lisztből rántást készítünk, apróra vágott zöld petrezselymet teszünk bele, egy kevés hideg vízzel feleresztjük, a levesbe keverjük és 10 percig forraljuk.
A tojásból és a megmaradt lisztből tésztát gyúrunk, csipetkét szaggatunk és a levesbe főzzük.