Hozzávalók:
1 cs. 450 gr-os mirelit zöldborsó
1 kisebb fej vöröshagyma
1 nagy szál sárgarépa
1 nagy szál vagy két kisebb petrezselyem gyökér
só
Vegeta
őrölt bors
csipetnyi őrölt kömény
1 kiskanál fűszerpaprika
5 dkg vaj vagy margarin
2 l víz
egy marék házi tarhonya
A fűszerek Toldi Fűszer termékek.
*
Elkészítés:
A vajat beleteszem a 2,5 l-es Mirage Főzőedénybe. A hagymát megpucolom a TW Új Generációs Előkészítő Késsel, négyfelé vágom és beleteszem a Turbó Aprítóba. Pár húzással szép apróra vágom. A felaprított hagymát ráteszem az edényben levő vajra.
A TW Vízszintes Pengéjű Zöldséghámozóval megpucolom a répát és a petrezselyem gyökeret, majd a Konyhaművész Szeletelővel szép vékony karikákra szelem. Ezeket szintén beleteszem az edénybe.
Ráteszem a fedőt a fazékra és felteszem a tűzhelyre és lassú tűzön vagy kis fokozaton megpárolom a hagymát és a zöldségeket. Mikor majdnem puhára párolódtak a zöldségek, hozzáadom a mirelit borsót, összekeverem és fedő alatt együtt párolom tovább. Természetesen közben többször megkeverem a zöldségeket.
Kb. 20 perc után megfűszerezem, és felengedem 2 liter vízzel és készre főzöm a levest.
Mikor finom puha az összes zöldség és a borsó, belefőzöm a levesbe a házi tarhonyát.
Az elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
2,5 l-es Mirage Főzőedény
TW Új Generációs Előkészítő Kés
Univerzális Zöldséghámozó vízszintes pengével
Konyhaművész Szeletelő Kézvédővel
Turbó Aprító 300 ml-es
Mesterfogás Keverőkanál