Borsóleves karfiollal, házi tésztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Borsóleves karfiollal, házi tésztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

*kb. 50 dkg zsenge zöldborsó
*3 kisebb szál sárgarépa
*10 dkg karfiol
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*1 nagy marék házi apró kocka tészta
*1 kk só
*1 csipet bors
*0,5 kk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika
*ízlés szerint ételízesítő vagy 0,5 leveskocka

*

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát vékony karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük, a vöröshagymát apróra kockázzuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Amikor a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt és a borsót, valamint a petrezselyemlevelet.
Ha már minden zöldség és a tészta is megfőtt, melegen kínáljuk.

Borsóleves karfiollal, házi tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Borsóleves karfiollal, házi tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!