Borsóleves húsgombóccal.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

zsuzsimama

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Borsóleves húsgombóccal.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
45 dkg mirelit zöldborsó
15 dkg bébirépa
1-2 szál fehérrépa
1 csokor petrezselyem
1 db húsleveskocka

bors
A gombóchoz:
20 dkg darált sertéslapocka
1 tojás
1 evőkanál vaj

bors
1 kis csokor petrezselyemzöld
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 db kisebb vöröshagyma reszelve

*

Elkészítés:

Elkészítés módja
A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük. Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk és pihentetjük. Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forró, de nem forrásban lévő levesbe tesszük őket. Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már csak 10 percet kell főzni, és kész. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz.
Recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon ízletes, tápdús leves, a gyerekek főleg a gombócot szeretik benne.

Borsóleves húsgombóccal.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Borsóleves húsgombóccal.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!