Hozzávalók:
40 dkg borsó
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
só
vegeta
5-10 dkg házi tarhonya
apróra vágott petrezselyemzöld
1 mk liszt
olaj
víz
1 tk. pirospaprika
*
Elkészítés:
A hozzávalókat beletesszük az elektromos kuktába, a liszt olaj, petrezselyemzöld, pirospaprika kivételével.
Jól összekeverjük.
A kuktát lezárjuk és bekapcsoljuk a leves programot.
Innentől kezdve mehetünk és csinálhatjuk a dolgunkat.
Amikor a leves elkészült, ezt a kukta hanggal jelzi nekünk.
Ekkor elkészítjük a gyenge rántást, a tűzhelyen.
Mikor kész a rántásunk, kinyitjuk a kukta tetejét, ráöntjük a rántást, összekeverjük és készen is vagyunk, lehet tálalni, vagy ha később szeretnénk fogyasztani, akkor lezárjuk és működésbe hozzuk a melegen tartást.