Borsóleves csirkehússal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Borsóleves csirkehússal

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók: 1 kg csirkehús, 2 db sárgarépa, 2 db petrezselyem,1 db karalábé, 40 dkg zöldborsó,1 fej hagyma, 1 paprika, 1 csokor petrezselyem zöld, só, 1 húsleves kocka

*

Elkészítés:

Elkészítése : A hús felfőtt lehabozom, hozzáteszem az apróra vágott zöldségeket, hagymát, paprikát, ha majdnem puha a borsót, , petrezselyem zöldet lassan készre főzöm, daragaluskával tálalom.
Daragaluska : 1 tojás kétfelé venni, a fehérjét felverni villával majd elkeverni benne a sárgáját 1 csipet só 1 késhegynyi szódabikarbónával 10 teáskanál búzadarával jól elkeverni 15 percet állni hagyni, majd forró levesbe szaggatni pár percig főzni majd megfordítani megint pár percig főzni.
Tálalásig lefedve tartani.
Lágy lesz a 10tk darától de nem szabad többet tenni bele persze ha 2 tojással készül akkor duplázni kell nagyon finom puha Mivel nagyon sokan kérdeznek a daragaluskára, nekem mindig ilyen a levesbe.
De ha valaki nem biztos magába, akkor ne főzze bele a levesbe.
Tegyen fel főni vizet, só helyet 1 húsleves kockát dobjon bele, és szaggassa bele egy teáskanállal mert a galuska megnő nagyra.
Lassan főzni, fövéstől 2 -3 perc után meg fordítani, szintén 2 -3 perc és egyesével szűrőre szedni.

Borsóleves csirkehússal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Borsóleves csirkehússal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!