Borsófőzelék tükörtojással és sült csabai kolbássz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Borsófőzelék tükörtojással és sült csabai kolbássz

Recept leírás:

Hozzávalók:

35 dkg zöldborsó(tisztán mérve)
2 ek. olaj
1 púpozott ek. liszt
1-2  dl tej

cukor
tojás
pár karika csabai paraszt kolbász
olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A borsót egy kevés sóval, annyi vízben, hogy ellepje  8-10 percig főzőm. Egy lábasban felforrósítom az olajat, rászórom  a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a borsót a levével együtt. Hozzáöntök annyi tejet, hogy főzelék sűrűségű  legyen, sózom és kevés cukrot is teszek bele. Jól összeforralom. A tojásból tükörtojást sütök, majd abban a lábasban pirítok pár karika kolbászt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Borsófőzelék tükörtojással és sült csabai kolbássz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!