Hozzávalók:
35 dkg zsenge zöldborsó
2 ek. olaj
1 csapott ek. liszt
2 dl tej
só
cukor
1 vastag húsú vagy kaliforniai paprika
2 tojás
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A borsót enyhén sós vízben megfőzöm, az olajból és a lisztből világos rántást készítek, a borsó levével felhígítom.
A rántást hozzáadom a borsóhoz, majd felöntöm annyi tejjel, hogy főzelék sűrűségű legyen.
Teszek bele kevés cukrot és ha kell még sót is, ezután jól összeforralom.
A paprikából 1,5 cm-es köröket vágok, egy serpenyőben olajat melegítek, beleteszem a paprika köröket, és amikor már jó meleg, de még nem forró, az előzőleg egy kis tálkába felütött tojást óvatosan a paprikába öntöm.
Tartalék lángon sütöm, amíg a teteje is megsül, de még kocsonyás állagú.
A borsófőzelékre téve tálalom.