Borsófőzelék, fasírttal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg  mélyhűtött borsó
1 ek. zsír, vagy 2 ek. olaj
1 púpozott ek. liszt
2-3   dl tej
só, cukor

*

Elkészítés:

A borsót egy kevés sóval megfőzőm. Nem kell nagyon szétfőzni, a fagyasztott termékek pár perc alatt megpuhulnak. Egy lábasban felforrósítom a zsírt (olajat), hozzáteszem  a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a borsót  a levével együtt. Hozzáöntök annyi tejet, hogy főzelék sűrűségű  legyen, sózom és kevés cukrot is teszek bele. Jól összeforralom,  a maradék fasírttal tálalom. De nagyon finom tükörtojással is.

Borsófőzelék, fasírttal