Hozzávalók:
1 db.Füstölt csülök
1 kg lágya
2 fej hagyma
1 nagy cékla
3 közepes sárgarépa
2 petrezselyem
5 cikk fokhagyma
2 babér levél
2 és fél l víz
4 dcl házi paradicsomlé
Tejföl ,pirosarany.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
*
Elkészítés:
Az összes hozzávalót felkockázni.A kuktába 1 l vizet öntünk, bele tesszük a kockára vágott füstölt húst/30 percig főzzük/.30 perc után hozzá adjuk a kockára vágott sertés húst,savanyú káposztát,babér levelet,az áttört fokhagymát,paradicsomlevet,3 leveskockát,2 l vizet.Még 1 órán át főzzük.
Egy edénykében a 2 közepes hagymát megsütjük,rátesszük a kockára vágott főtt céklát,1 kanál ecetet/így a cékla megőrzi a piros színét/
Másik edénykében pici zsíron megsütjük a zöldségeket./sárgarépát,petrezselymet/
90 perc után hozzá adjuk a külön sütött dolgokat a húsos káposztához ,összeforraljuk.
Tányérba kiszedjük a levest a közepébe 1 kanál savanyú tejfölt teszünk.Aki csípősen szereti a tejfölre nyomunk csípos aranypasztát.
Ez saját recept!! 3 receptből állítottam össze a hozzávalókat,de egyikben sem található füstölt hús.Fantasztikus ízkavalkád,mivel 3 edénybe készül,így minden hozzávaló megőrzi a saját ízét.
Jó étvágyat!!!