Bőrös, ropogós malacsült

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Bőrös, ropogós malacsült

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kiló körüli bőrös malacoldalas,
durva szemű só,
frissen őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
1 nagyobb fej fokhagyma,
2 vöröshagyma,
1 nagy szál rozmaring,
4 kisebb szál kakukkfű,
2 db alma.

*

Elkészítés:

A húst a bőrös oldalán keresztbe, és hosszába beirdaltam, durva szemű sóval jól bedörzsöltem, úgy, hogy a felvágott bőr közé is kerüljön, frissen borsot őröltem rá, majd végig kenegettem mustárral is, amit szintén beledörzsöltem a húsba.
Éjszakára lefóliázott tálban hűtőbe tettem.
Másnap nagyobb tepsibe tettem meghámozott negyedelt almával, negyedelt vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, a zöld fűszerekkel együtt.
(Ha szárított fűszereink vannak, azt is a pácolás alatt adjuk hozzá lényegesen kisebb mennyiségben, mint a frisset.
A sütés után ugyanis a fűszerek ki lettek véve, csak az aromájuk, illatuk maradt a sültben.
) Kevés vizet öntöttem alá, majd alacsonyabb hőfokon (kb.
180°) három órán keresztül sütöttem alufólia alatt.
Magasabb hőmérsékleten, a fóliát levéve újabb egy óráig sült, hogy a bőre megpiruljon.
Végig a bőrös résszel felfelé sült a hús.
Zsiradékot egyáltalán nem adtam hozzá utólag, mert nem volt szükség rá.
A tepsiben lévő zöldségek, az alma, és a hús is magukba szívták a fűszerek, a fokhagyma ízét, ami különösen a végén az étel mellé tálalt almán, és hagymán volt érezhető.
A megszáradt rozmaring, és kakukkfű kivételével minden fel lett tálalva, és fogyasztható volt.
Fűszeres főtt-sült krumplival, és párolt káposztával tálaltam, melyekről a mellékelt linken olvashattok.
Külön, mindegyik receptjét megtaláljátok a receptoldalon is.

Bőrös, ropogós malacsült

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bőrös, ropogós malacsült

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!