Boros mazsolás csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

norci79

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Boros mazsolás csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 dl édes vörösbor
3 ek rum (elhagyható)
2 ek cukor
10 dkg mazsola (én többet szoktam)
4 csirkecomb
6 dkg vaj
1 púpozott kk liszt

*

Elkészítés:

A borban a rumot és a cukrot kevergetve feloldjuk, a mazsolát beleszórjuk, és 1-2 órán át (inkább egy éjszakán át) duzzadni hagyjuk.
A combok bőrét lefejtjük, a húst besózzuk, majd a vajon megpirítjuk.
A mazsolát áztatólevével együtt hozzáadjuk, és a húst lefedve kis lángon puhára pároljuk.
Utána a combokat kiszedjük, levét pedig egy kevés vízzel simára kevert liszttel besűrítjük.

Boros mazsolás csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Boros mazsolás csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!