Hozzávalók:
6  szelet bőrös malac comb
só
bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej vörös hagyma
sertés zsír  a sütéshez
víz
1dl sör
Krumplipüré:
50dkg krumpli
1 evő kanál só
4 evőkanál vaj
2,5 dl tej
*
Elkészítés:
A Bőrös malac combot felszeletelem ,besózom fűszerezzük ízlés szerint ,teszünk rá fokhagymát ,vörös hagymát apróra vágva belerakom a tepsibe teszek egy pici vízet alá és sertészsírt abban sütöm puhára
Mikor már majdnem kész  meglocsolom  a sörrel  és így sütöm  készre ,ettől finom ropogós lesz .
Krumplipürével  tálalom
Azért sütöm sertés zsírban  és picit  többet is teszek belőle  hogy utána legyen jó kis  sűlthús zsír  kenyérre .
Krumplipüréhez  megpucolom a krumplit  sós vízben megfőzöm ,majd leszűröm
és a tej és vaj hozzáadása után  ,botmixerrel  krémesre keverem  .
Ha sótlan még ízesítem .
Jó étvágyat  .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )
				
															
															

