Hozzávalók:
10dkg meli (pulyka vagy csirke)
1 hagyma
olaj
150ml tejszín
50ml fehérbor
só
bors
ételízesítő
1kiskanál ételkeményítő vagy liszt
*
Elkészítés:
Jelen esetben a pulykamellet apróra vágtam (lehet más hus vagy szalámi is)
Olajon megdínszteltem (tehetsz bele hagymát is az én epém nem birja) mikor megpuhult fűszerezem(só,bors,vegeta,zöldpetrezselyem).
1 kiskanál ételkeményítőt csomómentesre kavarok 150ml tejszínnel és 50 ml fehérborral és ráöntöm a husikra kicsit összefőzöm és kész
Most volt husi kéznél …de mikor nincs akkor 1 szelet húsosszalonnát megolvasztok és arra öntöm a boros öntetet.
Húsok mellé nagyon finom !
Szoktam kifőtt tésztával vagy nokedlivel is tálalni !