Hozzávalók:
1 kg csirkemell
1 kg burgonya
15 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
1 hagyma
1 dkg pirospaprika
1 evőkanál száritott zöldfűszer-keverék
só,bors tetszés szerint
3 dl rozé bor
2 dkg zsir
*
Elkészítés:
a zsirt felolvasztjuk és megdinszteljük benne a megtisztitott ,apróra vágott hagymát
-a tűzröl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát
-majd kevés vizet öntünk hozzá és jól összekavarjuk
-visszatesszük a tüzre ,felforraljuk ekkor beletesszük a kockára vágott húst meg az ugyancsak kockára vágott zöldséget
-fehéredésig piritjuk,megsózzuk ,megszorjuk borssal
-felöntjük a borral,és félpuhára főzzük
-zöld fűszer-keverékkel ízesitjük
-hozzáadjuk a megtisztitott kockára vágott burgonyát
-annyi vizet adunk hozzá ,hogy jól ellepje
-majd készre főzzük