Bőrös császár sütése Klarstein VitAir-ben

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

175

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Bőrös császár sütése Klarstein VitAir-ben

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1,3 kg bőrös császárhús

frissen őrölt bors
frissen őrölt dzsungel bors(opcionális)
kis rozmaring ágacskák
Fokhagymás pasztához:
3-4 gerezd fokhagyma
15 g só

*

Elkészítés:

A császárhús bőrét bevagdossuk hosszanti és kereszt irányban.
Ezt a felét, tehát a bőrös részt csak sózzuk.
Megfordítjuk, és a húsos oldalhoz használjuk a többi fűszert.
A fokhagymát megpucoljuk, beleaprítjuk a mozsárba, hozzáadjuk a sót és pépesre dörzsöljük. Ezzel a péppel megkenjük a húst, majd a fűszerekkel is megszórjuk.
Zárható edényben pár napig hűtőben érleljük.
Mikor kész az érlelés, a császárhúst alufóliába csomagoljuk és így tesszük a VitAir vagy más típusú olaj nélküli fritőzbe.
Több szakaszban sütjük a bőrös császárt.
Első szakasz:120 fok – 60 perc
Második szakasz:150 fok – 60 perc
Harmadik szakasz:170 fok – 30 perc (elfelejtettem fotózni)
A harmadik szakasz után kivesszük a sütőből a becsomagolt császárhúst és hagyjuk pihenni 10-15 percig. Ha szeretnénk, akkor lehet ellenőrizni egy maghőmérővel, hogy megsült-e a húsunk.
Szúrjuk bele a fóliázott húsba maghőmérőt. Minimum 75 fokosnak kell lennie a húsnak, akkor 100%, hogy megpuhult, átsült rendesen.
Tehát pihenjen a hús a fóliában.
Ezután kicsomagoljuk és újabb sütés, pontosabban már csak pirítás jön.
Első körben a húsos felével felfelé tesszük vissza a sütőbe. Most 200 fokon – 10 percig pirítjuk.
Ezután megfordítjuk, hogy a bőrös fele legyen felül és ezt is ropogósra pirítjuk, méghozzá 200 fokon 15 perc alatt.