Borkocsonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

360

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Nehéz

Borkocsonya

Borkocsonya

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Első réteg:
3 dl. rozé bor, 2 lapzselatin, 1 evőkanál forralt bor fűszerkeverék, 2 db csillagánizs, 2 ek. szorbit, vagy cukor.
Második réteg:
200 g. habtejszín, 2 lapzselatin, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kanál szorbit, vagy cukor, 1 csipet só.
Harmadik réteg:
3 dl. száraz fehérbor, 2 lapzselatin, 1 lime leve, 1 kávéskanál szorbit, vagy cukor.

*

Elkészítés:

Nagy türelmet, és gyakorlatot igényel, de egyszerűbben is elkészíthető, ha csak egy réteget csinálunk.
Az első réteg esetében a bort a forralt bor fűszerekkel, a cukorpótlóval együtt felforraltam, majd leszűrtem.
A zselatin lapokat hideg vízben 5 percre beáztattam, majd kinyomkodtam, és hozzáadtam a meleg borhoz.
Feloldódás után poharakba adagoltam, majd több óráig hűtöttem.
A második rétegnél, a tejszínhabot, mielőtt kitöltöttem volna a dobozából, jól felráztam, és összekevertem a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, (a csipet só, még jobban kiemeli az édes, és a vaníliás ízeket ) és a cukorpótlóval.
A zselatint hideg vízbe beáztattam, majd 5 perc után kinyomkodtam, és 1 dl.
meleg tejjel elkevertem.
Mikor feloldódott, mindet csomómentesre kevertem, és újabb réteget tettem belőle a poharakba.
Mikor a második réteg is megszilárdult, a fehér bort felmelegítettem a lime levével, (jó a citromlé is) a zselatint ebben az esetben is beáztattam, kinyomkodtam, majd a még meleg bor, citromlé, és édesítő keverékéhez adtam.
Ez egy újabb réteget alkotott a poharakban, és mikor egy nap múlva megdermedt, lime karikákkal díszítettem meg a poharat.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Borkocsonya