Borjútekercs nyers sonkával, medvecukorhálóban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 vékony szelet borjúhús
4 szelet nyers sonka
4 db medvecukortekercs
1 kis darab medvecukor (Haribo Zan)
20 cl híg tejszín
3-4 ek olaj
pár darab tárkonylevél
só, bors

*

Elkészítés:

Tekerjük le a medvecukortekercseket úgy, hogy végül 8 szálat kapjunk. Klopfoljuk ki a hússzeleteket, sózzuk-borsozzuk minden oldalukat és mindegyikre tegyünk 1 szelet sonkát, valamint ízlés szerint tárkonylevelet. Tekerjük fel, végül vágjuk félbe a tekercseket. Kötözzük körbe a medvecukorral. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, közepes erősségű lángon. Süssük a tekercseket körülbelül 10 percig, óvatosan forgatva, hogy a szálak ne szakadjanak el. Ha mégis elszakadna, folytassuk a sütést, tálalás előtt majd újrakötjük. De ez a fajta cukor elég masszív, ha odafigyel az ember, biztosan nem szakad el. Félidőben melegítsük fel a tejszínt egy lábasban, majd tegyük bele a Zan cukrot. Amint elszínezi, kóstoljuk meg, ha elég ízletes, vegyük ki belőle a cukrot. Öntsük a szószt tányérokra és helyezzük el rajta a húsokat, majd díszítsük tárkonylevéllel.