Borjúszelet sülve burgonyával, fokhagymás szószsza

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 kisszelet borjú ( vegyeshús ), gyros fűszerkeverék,
3 ek olívaolaj

1 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
olaj a sütéshez
fokhagymás grillszósz

*

Elkészítés:

A kisszelet húsokat megmossuk, törlővel leitatjuk a nedvességet.
Az oliva olajat elkeverjük a gyros fűszerkeverékel.
A húsokat enyhén besózzuk, és bedörzsöljük a fűszeresolajjal.
1 napot érleljük a hűtőben lefedve.
Tepsibe vagy jénaiba rakjuk a hússzeleteket, közé rakunk negyedelt vöröshagyma darabokat.
Aláöntünk kb 1- 1.5 dl vizet, lefedjük fóliával. 90 percig így pároljuk, levesszük a fóliát.
További 30 percig sütjük, nem szárad ki ezidő alatt el párolog az alatta maradt pici víz.
Közben olajban megsütjük a megmosott vastagabb karikára vágott burgonyát, amit ugyancsak nem szárítunk ki, inkább párolt jellege legyen mint ropogós.
Fokhagymás grillszószt teszünk hozzá.