Borjúpaprikás házias galuskával.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

zsuzsimama

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
60 dkg borjúcomb
5 dkg zsír
5 dl csontlé
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 ek édesnemes fűszerpaprika
só,
1 ek liszt
2 ek tejföl
Galuska:
30 dkg liszt
4 tojás
2 ek tejföl

*

Elkészítés:

Elkészítés: 1.
A húst 3-4 dkg-os, egyenletes kockára vágjuk.
Zsírt hevítünk, melyben a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.
2.
Húsalaplével, csontlével felengedjük, beforraljuk, s ha ismét zsírjára sült, hozzátesszük a húsdarabokat, sóval, ízesítjük és lassan párolni kezdjük.
3.
Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot.
4.
A borjúpörköltet a szakaszosan rövid lében pároljuk, illetve zsírjára pirítjuk, majd majd egy kevés csontlével felöntjük.
(Én egy kevés száraz fehér borral is megbolondítottam, amitől pikáns íze lett.
) 5.
Amikor a hús megpuhult, a tejfölt a liszttel simára keverjük, és behabarjuk a pörköltet vele.
8.
Tálaláskor tejfölpöttyökkel, és paprikás zsírral diszítjük, illetve petrezselyemzölddel koronázzuk.
6.
Házikészítésű galuskával tálaljuk.
7.
A galuskát a leírtakból kikeverjük a tésztát, és deszkáról késsel hosszúkás galuskát szaggatunk forrásban lévő sós vízbe.
Pár percig főzzük, és amikor a víz felszínére jönnek a galuskák 1-2 perc múlva szűrjük le, és szedjük olvasztott vajra a galuskákat.