Hozzávalók:
Hozzávalók: 1 nagyobb
8 dkg vaj, 1 hagyma, liszt, 1 sárgarépa, 1 szál halványító zeller, 3 db paradicsom, só, őrölt fekete bors, 2-3 szál rozmaringlevél, ha nincs friss jó a szárított is,1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 1 gerezd szétzúzott, foghagyma,) 1,3 dl fehér bor
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A csülköt kicsontozzuk, megmossuk 4 cm vastag csíkokra vágjuk. felolvasztunk 5 dkg vajat, egy nagyobb serpenyőben, és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. A húst szárazra töröljük, és lisztbe forgatjuk. A hagymás vajba dobjuk és mindkét oldalát világos barnára sütjük. A zellert ,és a sárgarépát csíkokra metéljük,a paradicsom héját lehúzzuk és felnegyedeljük és a húshoz adjuk a többi zöldséggel együtt. Sóval, borssal, rozmaringgal, borral ízesítjük, majd 1 órán át pároljuk. ha szükséges, kevés vizet, vagy húslevest öntünk hozzá. Tálalás előtt 5 perccel hozzáadjuk a foghagymát,és a petrezselymet. Majd a húst a zöldségeket együtt meleg tálra szedjük, és a pecsenyelét kevés vizel hígítjuk, bele tesszük a maradék vajat összeforraljuk, leöntjük vele a húst és a zöldségeket. Köretnek: Lehet rizottó és pároltgomba, vagy pirított burgonya.
Én már csináltam sertéscsülökből is és finom volt mert nem mindig kapok borjú csülköt