Hozzávalók:
4 szelet csont nélküli karaj,
só, őrölt bors, kevés olaj a sütéshez.
A borító raguhoz: 3 kanál tejföl, 100 g. előfőzött csirkemáj,150 g. reszelt trappista , vagy más keményebb sajt, 1 db. szikkadt zsemle, 1 tojás, kevés só, apróra vágott zöld petrezselyem.
*
Elkészítés:
A karajszeleteket kikloffoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon, vagy grillserpenyőben minden szeletet megsütünk.
A megsült szeleteket papírtörlőre szedjük.
Ugyanabban a serpenyőben a megmaradt zsiradékon a tejfölt összekeverjük az elkapart csirkemájjal, majd hozzádaraboljuk az előzőleg beáztatott zsemlét, a petrezselyem zöldet, a borsot, a tojást, majd a reszelt sajt felét.
Lehúzzuk a tűzről, majd addig keverjük, míg csomómentes keveréket nem kapunk.
Az előzőleg megsült húsok tetejére halmozzuk.
A maradék sajttal megszórva sütőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt készre sül.
Mivel a hús, és a tetején lévő ragu is előzőleg meg lett sütve, csak pár perc kell, hogy elkészüljön.