Borban párolt mustáros karajszeletek, baconös ceru

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Borban párolt mustáros karajszeletek, baconös ceru

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
·         8 szelet sertéskaraj csont nélkül
·         5-6 fej vöröshagyma
·         2-3 evőkanál mustár
·         őrölt fekete bors
·         1 dl fehér bor / én muskotályost használtam /
·         só
·         étolaj
·         teljes kiőrlésű liszt
·         1 kg ceruza bab
·         1 cs. szeletelt bacon

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A ceruzababot megmossuk, végeit levágjuk, 6-8 percre sós forrásban lévő vízbe dobjuk majd jéghideg vízbe szedjük.
Ha a bab kéz melegre hűlt 7-8 db babot összefogva 1-2 szelet baconba csavarjuk és tepsibe vagy sütőrácsra téve sütőben vagy grillen megsütjük.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk egy evőkanál mustárt majd, egy kevés vizet és 1 dl bort öntünk rá. Visszatesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.
Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük, a hússal és a baconos babbal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Borban párolt mustáros karajszeletek, baconös ceru

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Borban párolt mustáros karajszeletek, baconös ceru

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!