Hozzávalók:
25dkg rétesliszt
½ sütőpor
2 x ½ citrom héja
22 dkg porcukor
2X5 dkg vaj vagy margarin
50 dkg túró
10 dkg mosott mazsola
1 cs vaníliás cukor
2 dl tej
2 tojás
*
Elkészítés:
A lisztet sütőport, porcukrot, reszelt citrom héját alaposan összekeverjük.
5 dkg vajjal egyenletesen kikenünk egy közepes /38×23 az enyém/ tepsit
És a lisztes keveréknek a felét egyenletesen beleszórjuk.
Burgonyanyomóval egyenletesre rányomjuk a túrót.
Meghintjük a mazsolával vaníliával és megint citrom héja
Egyenletesen rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
Rámorzsolunk 5dkg vajat.
Meglocsoljuk 2 dl tej és 2 tojás keverékével. Mindenhova csurgassuk egyenletesen
Pirosra sütjük.
10 perc pihenés után szelhető.
Nagyon finom, kissé ropogós és a legelronthatalanabb sütemény..