Bolonyai hangonyiasítva :)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Talana

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Bolonyai hangonyiasítva :)

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kb 1 kg csirkemell, vagy sertéscomb, kevés libazsír, 1 ü házi paradicsomlé, 1 nagy dbz sűrített paradicsom, 2 szál újhagyma zöldjével együtt, 2 cikk fokhagyma, víz, fűszerek (só, ételízesítő, metélőhagyma, tárkony, kevés oregánó, szerecsendió, szárított petrezselyemzöld,
Fél csomag bármilyen tészta.

*

Elkészítés:

A húst felcsíkozzuk ( tudom az eredeti recept szerint darált hús kell, de nekem ezúttal csíkoznom kellett, magam szeretem darálni a húst, viszont a daráló kése, sajnos életlen nek bizonyult ).
A felcsíkozott húst felhevített libazsíron fehéredésig megfuttatjuk, akkor ráöntjük a paradicsomlevet, az áttört, vagy lereszelt fokhagymát, a fűszereket, és a felkarikázott újhagymát, zöldjével együtt.
Rárakjuk a sűrített paradicsomot is, lefedve puhára főzzük, ha kell kevés vizet adjunk hozzá (a sertéshúsnak tovább kell főnie mint a csirkemellnek ).
Jó sűrű és sok szaft kell, hogy legyen rajta, ugyanis a kifőtt tésztával össze fogjuk keverni, és a tészta beissza a szaft jó nagy részét.
A tészta az eredeti bolonyaiban csőtészta vagy makaróni, nekem ma rövidcső tésztám volt itthon, de csináltam már orsótésztával is.
Igazából orsótészta nállunk a nagy kedvenc.
Ha kész a hús, kifőtt a tésztánk, az egészet összekeverjük, forrón tányérokra szedjük, díszítésként kevés reszelt sajtot szórhatunk a tetejére, ami pillanatok alatt megolvad.
És akár pici fokhagyma granuláttal is megszórhatjuk.
Jó étvágyat hozzá.
🙂 Gyors, egyszerű, és általában minden van hozzá az esetek többségében.

Bolonyai hangonyiasítva :)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bolonyai hangonyiasítva :)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!