Hozzávalók:
500 g. darált sertés, vagy pulykahús,
500 g. paradicsom, vagy 1 doboz paradicsompüré (1/2 l.)
1 cs. spagetti, vagy makaróni (500 g.)
1 nagy fej hagyma, néhány gerezd fokhagyma
250 g. parmezán jellegű sajt reszelve
só, bors, szárított, vagy friss bazsalikom, oregánó, petrezselyem zöld, kevés olaj, a raguhoz.
*
Elkészítés:
A nagyon apróra vágott hagymát, széttört fokhagymát, kevés olajon, serpenyőben pároljuk.
A darált húst hozzátéve, kicsit tovább pirítjuk addig, hogy a hús elveszítse rózsaszín színét.
Ekkor adhatjuk bele a paradicsomot, vagy sűrített paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, majd a zöld fűszerek hozzáadásával, fedő alatt pároljuk.
Kb.
20 perc alatt elkészül.
addig forró, sós, vagy ételízesítős vízben megfőzzük a spagettit, majd a kész ragut, a kifőtt tésztára halmozva, a tetejét reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tévhit, hogy a bolognai spagetti, tradicionális olasz étel lenne.
A II.
világháborúban, a Bolognába bevonuló amerikai katonák hazatérve terjesztették el ezt az étel, amit azóta, spaghetti a la bologneze néven ismert meg a világ.
Mindenki, nagy szerencséjére, mert az egész világon, a legkedveltebb ételek közé tartozik.
Mint már megszokhattátok, erről is blogoltam : http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/01/bolognai-spagetti-aron-fiam-kedvence.
html
				
															
															