Hozzávalók:
*50 dkg darált sertéshús
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 csipet bors
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*4 dl bolognai paradicsomszósz
*50 dkg spagetti tészta (Soós Premio 4 tojásos)
*15 dkg trappista sajt
*
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és kb.
1 dl vízzel felöntve fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
A spagetti tésztát sós vízben megfőzzük, átöblítjük, hagyjuk lecsöpögni.
A megpuhult húst a paradicsomszósszal felöntjük, összeforraljuk.
A tésztát tányérra rendezzük, kanalazunk rá a paradicsomos húsból, megszórjuk sajttal.
Egy kicsit rámelegítünk, hogy megolvadjon a sajt a tetején.