Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg darált hús (ha lehet, marha)
3 dl passzírozott paradicsom (passata – sűrű paradicsomlé))
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 púpozott kk szárított oregáno
1 kk szárított bazsalikom
Só, bors
1 kicsi sárgarépa
1 zellerszár levéllel
Pár csepp édesítő (vagy kevés cukor)
2 ek olívaolaj
25 dkg spagetti
15 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
Az olajon sárgára pirítjuk a hagymát, rátesszük a húst, megszórjuk a sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval.
Addig kevergetjük, míg fehéredni kezd, ekkor felöntjük a paradicsomlével.
Hozzáadjuk a répát és a zellerszárat, felöntjük kevés vízzel, hogy a megszokott állagnál hígabb szaftot kapjunk.
Fedő alatt 30 percet főzzük alacsony lángon.
Öt perccel a főzési idő letelte előtt belenyomjuk a fokhagymát és hozzáadunk pár csepp édesítőt ( vagy cukrot ).
Mikor kész, megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük.
Közben kifőzzük a spagettit, lereszeljük a sajtot.
Tálaláskor egy adag tésztát tányérra teszünk, rákanalazzuk a szószt, megszórjuk sajttal.