Bolognai spagaróni.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Bolognai spagaróni.

Recept leírás:

Hozzávalók:

400 g darálthús
200 g gomba
150 g füstölt, főtt sonka
500 g paradicsom vagy 1 doboz paradicsompüré (1/2 l)
1 cs makaróni vagy spagetti (500 g)
1 nagy fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
150 g parmezán jellegű sajt reszelve
só, bors
szárított vagy friss bazsalikom
oregánó
petrezselyemzöld
kevés olaj

*

Elkészítés:

Sokan nem tudják mi a különbség a bolognai spagetti, és a milánói makaróni közt.
Mindkettő finom, de a bolognaiban nincs sonka, és gomba, a milánóiban pedig nincs darált hús.
Ebben a hibrid receptben minden van, és mindenkinek ízlik, aki szereti az Olaszos ízeket.
A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra, a gombát vékony szeletekre, a paradicsomot minél apróbbra vágom.
A fokhagymát összenyomom, felaprítom, a fűszernövényeket is felvagdosom.
Egy serpenyőben megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a darálthúst, amit fehéredésig pirítok.
A sonkát is hozzáteszem és kevés ismételt pirítás után, mehet bele a paradicsom és a gomba (ha nem friss paradicsommal készül, ekkor öntöm hozzá a paradicsomszószt).
Só, bors, bazsalikom, oregánó is kerül még hozzá.
Van ahol kevés hús alaplével is felöntik, de ezt én nem tartom szükségesnek.
Elég paradicsom és gomba van benne, ami levet enged.
A kész szószt a kifőtt tésztára halmozzuk.
A legvégén még mehet rá egy kis aprított petrezselyemzöld és a reszelt sajt.
A parmezán helyettesíthető más kemény sajttal.

Bolognai spagaróni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bolognai spagaróni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!