Hozzávalók:
2 kg. burgonya,
1 kg. darált hús,
2 fej hagyma,
néhány gerezd fokhagyma,
300 g. paradicsomszósz,
szárított bazsalikom, és oregánó,
450 g. tejföl,
4 tojás,
3 kanál liszt,
só, őrölt bors,
100 g. reszelt sajt,
kevés étolaj.
*
Elkészítés:
A krumpli fel lett darabolva, majd sós vízben meg lett főzve ( nem puhára ) 2 fej hagyma apróra lett vágva, a fokhagymagerezdek kés lapjával szétnyomva, majd kevés olajon megdinsztelve.
Hozzá került a darált hús, és fehéredésig lett pirítva.
Ekkor fel lett öntve paradicsomszósszal, sózva, borsozva, és összekeverve a szárított fűszerekkel össze lett forralva.
A közben megfőtt leszűrt darabolt krumplival összekeverve kerámia sütőtálba került.
Ki lett keverve a mártást is a tetejére, 1 pohár 450 grammos tejfölből, 3 kanál lisztből, 4 tojásból, habosra.
Ez rá lett borítva a sütőtálba halmozott krumpli, és ragu keverékére, és kevés reszelt sajttal lett megszórva a teteje.
Előmelegített sütőben, rövid idő alatt készre sült.