Bolognai rakott krumpli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Bolognai rakott krumpli

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 kg. burgonya,
1 kg. darált hús,
2 fej hagyma,
néhány gerezd fokhagyma,
300 g. paradicsomszósz,
szárított bazsalikom, és oregánó,
450 g. tejföl,
4 tojás,
3 kanál liszt,
só, őrölt bors,
100 g. reszelt sajt,
kevés étolaj.

*

Elkészítés:

A krumpli fel lett darabolva, majd sós vízben meg lett főzve ( nem puhára ) 2 fej hagyma apróra lett vágva, a fokhagymagerezdek kés lapjával szétnyomva, majd kevés olajon megdinsztelve.
Hozzá került a darált hús, és fehéredésig lett pirítva.
Ekkor fel lett öntve paradicsomszósszal, sózva, borsozva, és összekeverve a szárított fűszerekkel össze lett forralva.
A közben megfőtt leszűrt darabolt krumplival összekeverve kerámia sütőtálba került.
Ki lett keverve a mártást is a tetejére, 1 pohár 450 grammos tejfölből, 3 kanál lisztből, 4 tojásból, habosra.
Ez rá lett borítva a sütőtálba halmozott krumpli, és ragu keverékére, és kevés reszelt sajttal lett megszórva a teteje.
Előmelegített sütőben, rövid idő alatt készre sült.

Bolognai rakott krumpli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bolognai rakott krumpli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!