Hozzávalók:
Pizzatészta:
1 dl tej
1 kk cukor
20 g élesztő
400 g liszt
6 evk olívaolaj vagy étolaj
1 kk só
langyos víz
Feltéthez:
500 g darált hús (sertés)
2 kis üveges paradicsomszósz vagy Bolognai fix =3 dl vízzel elkeverünk
olíva olaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
1 kk oregano
1 kk bazsalikom
20 dkg sajt
*
Elkészítés:
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsolom, rászórom a cukrot, majd felöntöm a tejjel. Elkeverem, és hagyom hogy felfusson.
A lisztet tálba teszem, közepébe mélyedést készítek és beleteszem a sót és az olajat. A felfuttatott élesztőt is beleöntöm, majd elkezdem a liszttel elkeverni. Kis adagokban öntök hozzá a vízből, de csak annyit, hogy a tészta összeálljon. Majd 10 percig dagasztom kézzel. Kézzel dagasztva a legfinomabb.A tésztából 3 cipót készítek(dupla adag tésztára vonatkozik a 3 cipó,ha 400 g lisztből készítjük, akkor egy nagyobb tepsire elég a tésztánk), majd liszttel megszórom, letakarom egy konyharuhával és 30 percig kelesztem.
****Elsőként a húsragut készítjük el, olíva olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd a fűszereket és a paradicsomszószt is hozzáadva készre főzzük.****
Egy kerek tepsit belisztezünk, és a tésztát akkorára kinyújtjuk, hogy beterítse az egészet. Így végeredményképp a tészta vékony lett, ami szerintem alapvető egy jó pizzánál! A tészta tetejét bekenem olíva olajjal,pizzakrémmel, majd a tésztára kenem egyenletesen a ragut. Megszórom bazsalikommal, és ráreszelem a sajtot.
200 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:Én dupláztam a tészta mennyiséget+ feltétet,kifejezetten pizzasütő kerek tepsiben sütöttem 3x32cm pizzám lett belőle.