Bolognai penne

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Bolognai penne

Bolognai penne

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

30 dkg penne tészta
30 dkg darált hús
egy darab póréhagyma vagy néhány szál újhagyma
5 dl paradicsomlé
szárított oregánó, bazsalikom, rozmaring
2 gerezd fokhagyma
ételízesítő
olaj
reszelt sajt a tetejére

*

Elkészítés:

A hagymát vékony karikákra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd egy kevés vizet öntünk alá, megszórjuk ételízesítővel és fedő alatt pár percig pároljuk. Közben a paradicsomlevet beízesítjük a fűszerekkel ízlés szerint, belereszeljük a fokhagymát is. A húst zsírjára pirítjuk, majd felöntjük a lével, és addig forraljuk közepes lángon, míg mártás sűrűségű nem lesz. Míg elkészül, addig sós-olajos vízben kifőzzük a penne tésztát. Vigyázzunk, nem szabad túlfőzni, elég amolyan al dente, azaz roppanósra. Ha készen van, lecsöpögtetjük és a raguhoz adjuk. Összeforraljuk és vagy már így tálaljuk, vagy ízlés szerint sütőtálba téve reszelt sajttal megszórva összesütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bolognai penne