Bolognai lasagne

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Bolognai lasagne

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1 csomag lasagne tésztalap
·         A raguhoz:
·         50 dkg darált hús (marha+sertés)
·         1 hagyma
·         2-3 db  sárgarépa
·          1-2 db fehérrépa
·         fél  zeller
·          1 konzerv vagy darabolt  paradicsom
·          1  paradicsom püré  (kicsi)
·         ketchup
·         fél dl  olaj
·          1tk só
·         1 kk őrölt bors
·         1 kk oregánó
·          1 kk rozmaring
·         2 gerezd fokhagyma
·         A besamelhez:
·         5 dkg vaj
·         5 dkg liszt
·         7,5 dl tej
·          1 csipet só
·          1 késhegynyi őrölt szerecsen dió
·         15 dkg reszelt sajt
1 cs bolognai alap por  én knort használok

*

Elkészítés:

1. A raguhoz a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kis vizet is öntve alá puhára pároljuk (ha van, még jobb a húsleves víz helyett). Ha már jó puha, összeturmixoljuk, félretesszük. A darált húst az apróra vágott, dinsztelt hagymán megpároljuk, majd ha már puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét, a ketchupot, fűszerezzük.Legvégén megbolondítom a lasagne alap porral . Összeforraljuk, és már kész is a ragu.
2. A besamelhez a vajat felolvasztjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó keverés mellett kis lángon addig főzzük, amíg sűrű szósz keletkezik. Ízlés szerint fűszerezzük egy kis szerecsendióval.
3. Egy tűzálló edényt  kikenünk vajjal, majd első rétegként kikenjük besamel mártással. Következő rétegként ráfektetjük a nem megfőzött lasagne tésztalapokat, erre jön a bolognai ragu újra és addig rétegezzük amíg a hozzávalók nem fogynak el.  A felső tésztaréteget jól beborítjuk a maradék besamellel. Vajdarabkákat teszünk a tetejére, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg a sajt ropogós lesz, forrón tálaljuk.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Bolognai lasagne

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bolognai lasagne

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!