Bolognai lasagne

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsi2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

75

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs. lasagne tésztalap
1/2 kg darált hús (fele, fele is lehet: marha+disznó)
1 fej vöröshagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1/2 zeller
3 paradicsom (vagy 1 darabos konzerv paradicsom)
1 kicsi paradicsompüré
ízlés szerint ketchup
ízlés szerint olaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint romaring
ízlés szerint fokhagyma
reszelt sajt
Besamellhez:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
7,5 dl tej
ízlés szerint só
ízlés szerint szerecsendió
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztiítjuk, felkarikázzuk, kevés olajon pároljuk. HOzzáadjuk a paradicsomot meghámozva, és felöntjük kevés vízzel vagy húsleveslével. Mikor megpuhultak a zöldségek, akkor összeturmixoljuk és félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és mikor puhára párolódott, hozzáadjuk a zöldségturmixot, a ketchupot és fűszerezzük.
A besamellhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk kis adagokban a lisztet és a tejet, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ezután sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
Összeállítás:
Egy tűzálló edényt kivajazunk, első rétegként besamell mártást teszünk, majd erre jön a tészta, ezutána a hús, és így tovább folytatjuk. A lényeg, hogy a tetejére tészta, arra pedig besamell mártás kerüljön. Ezután vajdarabkákat teszünk a tetejére, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük.
Jó étvágyat!

Bolognai lasagne