Hozzávalók:
0.5 liter tej, 5 db tojás, 2 evőkanál cukor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, pici só, annyi liszt, hogy palacsintatészta szerű legyen. Ha picit sűrű, akkor szódavízzel, ill. ásványvízzel lehet hígítani.
*
Elkészítés:
Olajat felhevíteni, a formával együtt, és belemártani a tésztába, majd újra a forró olajba. Pár másodperc és gyönyörűen kinyílik, szép rózsaszínűre sül. (Ha esetleg sok az olaj felül belefolyik a tésztába, mielőtt kivesszük megfordítjuk hogy kifojjon) majd e húsklopfolóval ütögetjük a formát és lecsúszik róla a rózsa. Akár vaniliás porcukorral, vagy különféle öntettel lehet díszíteni, esetleg rortadarával az öntetet megszórni…… a fantázia ad határt a dekorációnak. Jó étvágyat kívánok hozzá!


