Hozzávalók:
Fasírt
Krumplipüré
Díszítés
*
Elkészítés:
Fasírt A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a hagymával együtt a darált húshoz adjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és a lisztet.
Pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
Krumplipüré A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan összedolgozzuk.
Díszítés Egy tányérra halmozunk 3-4 ek krumplipürét, eligazgatjuk.
Fölé teszünk egy-egy fasírt pogácsát, és elkezdjük díszíteni.
Az uborkát felszeleteljük, pár darabot kettévágunk, ezek lesznek a bagoly szárnyai.
Uborka szeletek a szemei, erre teszünk egy-egy retek szeletet.
A csőrét is retekből vágjuk ki, és salátalevél a farktolluk.