Bölcs baglyok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Bölcs baglyok

Bölcs baglyok

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Fasírt
Krumplipüré
Díszítés

*

Elkészítés:

Fasírt A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a hagymával együtt a darált húshoz adjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és a lisztet.
Pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
Krumplipüré A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan összedolgozzuk.
Díszítés Egy tányérra halmozunk 3-4 ek krumplipürét, eligazgatjuk.
Fölé teszünk egy-egy fasírt pogácsát, és elkezdjük díszíteni.
Az uborkát felszeleteljük, pár darabot kettévágunk, ezek lesznek a bagoly szárnyai.
Uborka szeletek a szemei, erre teszünk egy-egy retek szeletet.
A csőrét is retekből vágjuk ki, és salátalevél a farktolluk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bölcs baglyok