Hozzávalók:
Hozzávalók: 3 főre
80 dkg burgonya, 1 db tojás, só, liszt, 50 dkg túró, 10 dkg vaj
9 szelet, karaj csont nélkül, liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa,3 szelet szalonna olaj a sütéséhez.
*
Elkészítés:
Elkészítése:
Először a sztrapacskát készítem el, a burgonyát lereszelem a legkisebb lyukú reszelőn, ami vizet ereszt leöntöm róla Teszek sót ízlés szerint 1 db tojást és annyi lisztet, hogy ne legyen kemény a tészta álaga. Sós vízbe ki főzöm hideg vízzel át öblítem és olvasztott vajjal összekeverem, majd a túrót is hozzákeverem amit már előzőleg sóval elkevertem.
A hús szeleteket ki klopfoltam sóztam ízlés szerint és háromféle képen sütöttem ki. Bécsi szelet 3 db, Párizsi szelet 3 db, Natúrszelet 3 db és 3 db kakastaréj
A Bécsi bundázás:
A bundázás leggyakoribb módja. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk a húst.
Natúr bundázás:
A hússzeleteket csak lisztbe forgatjuk, majd nagyon kevés, forró zsiradékban kisütjük.
Párizsi bundázás:
A hússzeleteket csak lisztbe és felvert tojásba mártjuk, közvetlenül a sütés előtt.
Minden tányérra 3 szelet húst tettem mindegyikből egyet- egyet a sztrapacska mellé és egy kakastaréjt tettem.