Bogyós pikóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Bogyós pikóta

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db tojás, 6 evõkanál víz, 6 evõkanál cukor, 6 evõkanál liszt, fél csomag sütõpor, 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs

*

Elkészítés:

A 6 tojássárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet, majd könnyedén belekeverjük a fehérjehabot. A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tepsit vajazzuk és lisztezzük majd elsimítjuk benne a tésztát. A gyümölcsöket szépen elszórjuk a tetején. Majd a sütõbe tesszük és 30-35 perc alatt készre sütjük. Tûpróbát végzünk és ha nem ragad akkor kivesszük és hûlni hagyjuk. Nagyon finom kellemes ízû piskótát kapunk.

Bogyós pikóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bogyós pikóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!