Hozzávalók:
mérce 2,5 dl-es bögre
8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
1 ½ bögre porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék ha nincs őrölt szegfűszeg és őrölt fahéj – kávédarálón megoldható-
30 dkg margarin
1 bögre méz
3 tojás
*
Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint.
A mikróban egy picit megpörgeted a felkockázott margarint, és kiveszed, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni.
A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk.
Addig keverd míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal.
Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrd, majd három egyenlő részre oszd.
Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtod kb.
fél centi vastagra ( lehet kevesebb is, akkor nem lesz pufi ), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakold, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket.
Tíz perc, egy perccel sem több !