Hozzávalók:
10 dkg vaj, vagy margarin
2 tojás
1 bögre cukor
1 bögre szoba-hőmérsékletű tej
2 bögre liszt
1/2 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 kg magozott meggy, télen egy üveg meggybefőtt
porcukor a szóráshoz
A bögre, amivel mérek 2,5 dl-es
*
Elkészítés:
A vajat, vagy margarint kikeverem a cukorral, hozzáadom a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tej 1/3-át, géppel 5 percig nagy fokozaton keverem. Ezután kisebb fokozaton belekeverem a sütőporral elkevert liszt felét, majd következik a tej fele, végül a maradék liszt és a maradék tej. A masszát egy zsírozott, lisztezett 25X30-as tepsibe öntöm és megszórom a magozott meggyel, télen meggybefőttel. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm, kb. 30 perc alatt megsül. Amikor kihűlt, kockákra vágom és porcukorral megszórom.