Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
*
Elkészítés:
Tésztához: A tojást a cukorral kikeverjük.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan kikeverjük.
Kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, liszttel megszórjuk, beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
Amikor kihűlt a tészta, kivesszük a formából.
Krémhez: Felfőzzük a pudingport 3 dl tejjel és 2 ek.
cukorral.
Kikeverjük a mascarponét a porcukorral.
Amikor félig kihűlt a puding, hozzáadjuk a mascarponés masszát.
A maradék tejet elkeverjük 3 ek.
liszttel, és felfőzzük a vaníliás cukorral, majd ezt is hozzáadjuk a pudinghoz, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémet a lekvárral megkent tésztaalapra kenjük, pár órára hűtőbe tesszük.
Színes cukorkákkal és marcipánfigurával díszítjük a tetejét.