Hozzávalók:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!A nagyié
Hozzávalók:
1 tojás
egy jó púpos bögre kristálycukor (20 dkg)
két púpos bögre fehér finomliszt (30 dkg)
bő egyharmad bögre holland kakaópor (30 g)
1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
1 csomag sütőpor (10 g)
5 dkg szoba hőmérsékletű zsír, vagy vaj (kb. 2 jó fakanálnyi)én fele felében raktam
5 evőkanál lekvár
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre.
2. A hozzávalókat összekeverjük, majd egy kisebb sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük,egy részét .Amíg nem tesszük rá a tészta másik felét közötte meglocsoljuk lekvárral ,majd rá a másik fele tészta .Nekem házi barackkal készűlt. Ha normál tepsit használunk, ahhoz javaslom a dupla adagot,
Én magas kalács sütő formában sütöttem
3. Ezután a tepsit a sütőbe toljuk, és 25-30 percig, tűpróbáig sütjük.
Ha szépen megsült közte a lekvár kicsit omlóssá teszi .
Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat!