Bográcsos marhapörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Nehéz

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Bográcsos marhapörkölt

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

5 kg marhalábszár felkockázva
1 kg vöröshagyma apróra vágva
5 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt szalonna
1 kis kanál örölt kömény
60 dkg. zöldpaprika
1 db csípős paprika
30 dkg paradicsom

4 ek őrölt pirospaprika
2 dl száraz vörösbor

*

Elkészítés:

A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam.
A sült szalonnát kivettem, és a zsírhoz hozzáadtam a darabolt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát.
Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kicsit kipattogtattam.
A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.
A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett.
Kevés vizet öntöttem alá ( nehogy odakapja ) és többszöri keverés mellett megvártam, amíg levet ereszt, majd megsóztam és hozzá öntöttem a vörösbort.
A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva.
Ezután 3 órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt lét időnként pótolva.
Mikor már majdnem megfőtt, kozzákevertem a paprikát.
.
Rövid rotyogtatás után kész volt a pörkölt.