Hozzávalók:
1 kg. pulyka felső comb filé
5 db. sárgarépa,
2 db. petrezselyem gyökér,
1,5 kanál zsír,
2 kisebb hagyma apróra vágva,
3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
1 csokor petrezselyem zöld, 1 levél zeller zöld, 1 lestyánlevél összekötve,
1 db zöldpaprika karikára vágva,
2 db. közepes paradicsom meghámozva,
kevés köménymag,
1/2 kg. krumpli kockázva,
só, frissen őrölt bors.
liszt, 2 tojás, víz, csipet só a galuskához.
*
Elkészítés:
A hagymát, és a fokhagymát, kevés zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a köményt, amivel kicsit együtt pirítom.
Hagyom, hogy a köményszemek kipattogjanak.
Beleteszem az apróbbra vágott pulykahúst.
Megsózom, és addig pirítom, míg kifehéredik.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Kevés főzés után beleteszem a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a csokorba kötött zöld fűszereket, a nagyon apróra darabolt paradicsomot, és kevés csípős paprikát.
Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadom a kockázott krumplit, a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt piros paprikát, borsot őrlök rá, és készre főzöm.
A legvégén galuskát kavarok ki, és vágódeszkáról beleszaggatom.