Bográcsgulyás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg marhahús kockázva
3 db. sárgarépa, 1 db. petrezselyem gyökér, karikára vágva,
1 kanál zsír,
1 nagyobb hagyma apróra vágva,
3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
1 csokor petrezselyem zöld, 1 levél zeller zöld, 1 lestyánlevél összekötve,
1 db zöldpaprika karikára vágva,
1 db. közepes paradicsom meghámozva,
kevés köménymag,
40 dkg. krumpli kockázva,
só, frissen őrölt bors.

*

Elkészítés:

A hagymát, és a fokhagymát, kevés zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a köményt, amivel kicsit együtt pirítom.
Beleteszem a kockázott húst.
Megsózom, és addig pirítom, míg kifehéredik.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Kevés főzés után beleteszem a sárgarépát, a gyökeret, a csokorba kötött zöld fűszereket, és a paradicsomot.
( adható hozzá csípős zöldpaprika is ízlés szerint ) Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadom a krumplit, és a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt piros paprikát, borsot őrlök rá, és készre főzöm.
A legvégén galuskát szaggatok bele, vagy az előre elkészített, de friss csipetkét teszem bele.